Simon-James Reynolds

S.O.L.O.
Situations of ones life’s obsessions
  • za 25 jan ’25
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

De multidisciplinaire, multimedia performance S.O.L.O. toont een leven. Elk besluit, elke mislukking, elk succes op elk tijdstip vormt ons. Maar we ervaren ze alleen, zelfs als we omringd zijn door mensen. S.O.L.O.

Je hebt van die lichamen die zo lenig en beweeglijk zijn, dat zij zich in alle richtingen laten plooien. Grondacrobatiek, luchtacrobatiek, trampoline, schoonspringen... vraag het aan de in Australië geboren gymnast Simon-James Reynolds en hij doet het met de vingers in de neus. Situations of Ones Life’s Obsessions (S.O.L.O.) is het persoonlijke verhaal van deze performer verpakt in een adembenemende multimediale voorstelling. Het gaat niet alleen over zijn leven, maar ook over de obsessies en herinneringen die we allemaal hebben.

Simon-James Reynolds, buitengewoon turntalent, afgestudeerd aan de National Institute of Circus Arts in Melbourne en (cover)model voor bekende merken als Myer, Target, K-Mart, trainde al van jongs af aan met als hoogtepunt de Olympische Spelen in Londen. Door familie-omstandigheden gaf hij die Olympische droom vlak ervoor op. Zijn drang om fysiek bezig te blijven bleef echter bestaan en na een bezoek aan Cirque du Soleil, dat hem tot zeven maal toe een contract aanbood, zag hij wat hij met zijn sport en geoefende lichaam kon doen. Inmiddels is Simon-James al meer dan vijftien jaar te vinden op internationale podia en producties met circus, dans, gymnastiek en theater. 

credits

regie Simon-James Reynolds i.s.m. Thomas Rose foto Heroen Bollaert