Tim Hartog

Frictie
  • za 12 apr ’25
    20:15 uur
    grote zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Door zijn optredens in de Rotterdamse Comedyclub Haug en via zijn social media kanalen heeft Tim Hartog de afgelopen jaren een flink publiek weten op te bouwen. Na het grote succes van zijn Rijnmondse Oudejaars in onze uitverkochte grote zaal komt hij nu naar het Isala met zijn nieuwe show Frictie.

Op het eerste gezicht is Tim een sympathieke man met deugdelijke normen en waarden. Maar deze beroepspiekeraar die opgegroeid is in Rotterdam-Zuid is een wandelend vat vol tegenstrijdigheden. En juist die tegenstrijdigheden maken Tim een observerende cabaretier die speelt met aannames en vooroordelen. Iedereen wil een zo leuk en comfortabel mogelijk leven leiden. Dit bereik je alleen niet door zo veel mogelijk te consumeren. We hebben als mensen te dealen met gevoelens die je niet kunt verdoven. We moeten dus wel de confrontatie aangaan met onszelf en met de wereld om ons heen. Gelukkig maar, want zonder wrijving krijg je geen glans.

De pers schreef eerder over Tim: '
Hartog zegt in zijn show: "Als je niks te melden hebt, zeg dan niks", maar Hartog heeft zeker wat te melden.' (Cabaret.nl)

Tim Hartog studeerde in 2010 af aan de Koningstheateracademie en stond in de finale van het Leids Cabaret Festival. Hij is een graag geziene gast in het Nederlandse comedycircuit en daarnaast ook een veelgevraagd presentator. Op televisie was hij te zien bij The Comedy Factory en De grote improvisatieshow. Hij zat ook in de finale van De slimste mens en speelde op grote festivals als Paaspop en Lowlands. Met zijn ontwapende charme en een hoge dosis grappen weet hij ieder publiek in te pakken.  

credits

regie Wilhelmer van Efferink  foto Anne van Zantwijk