Nina de la Parra

Nina speelt
  • vr 9 mei ’25
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Nina is auteur, performer, zangeres, songwriter, regisseuse en community-builder. Haar succesvolle theaterprogramma Gods Wegen werd onderscheiden met de VSCD Cabaretprijs Neerlands Hoop. BloodBitches was geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2023.

Overal waar vrouwen wonen, wil Nina de la Parra spelen. O, en overal waar mannen wonen trouwens ook. Want hoewel we echt ons best doen elkaar beter te begrijpen, valt er nog zoveel te leren, bij elkaar te brengen, uit te schreeuwen, te bespreken, te verlangen, te voelen en te schaterlachen. Om waar we nu staan, onze afkomst, onze toekomst. En wat is er dan een beter medicijn dan de rauwe, komische, overrompelende, grenzen verkennende, sexy, hokjes doorbrekende theatertornado van Nina de la Parra? Kind van twee landen, dochter van toneel en komedie, sister van iedere vrouw.

Nina de la Parra is een veelzijdige artiest met een verrassende, niet in hokjes te plaatsen stem. Ze is een straatschoffie uit Paramaribo én een elitaire bitch uit Amsterdam-Zuid. Als kind van een Surinaamse vader en een Nederlandse moeder brengt ze haar feministische dubbelbloederige statements op komische wijze en houdt zichzelf nooit buiten schot. Ze brengt een meertalige mix van cabaret, spoken word, zang, komedie en teksttoneel.