Water vergeet niet

Eeke Boonstra
Over het Zeeuwse slavernijverleden
  • za 26 okt ’24
    20:30 uur
    Luc Lutz zaal
  • De prijs is inclusief consumptie. Deze staat voor u klaar in de pauze, of na afloop wanneer er geen pauze is.

Water vergeet niet gaat over pijnlijke herinneringen, verloren dromen en over de littekens die Zeeuwen door eeuwenlange slavenhandel in Suriname hebben veroorzaakt.

De Zeeuwse Frederique strijdt voor een herdenkingsmonument voor de slavernij op de boulevard van Vlissingen. Vlissingen is de stad van haar eerste zoen, de stad waar ze tot rust komt bij de zee en waar ze voor altijd zal blijven wonen. Maar als ze door het centrum loopt, ziet ze de trotse herenhuizen die gebouwd zijn met het geld dat over de rug van haar voorouders is verdiend. Vlissingen verdient een monument.

De strijdvaardigheid van Frederique wordt verweven met het verhaal van drie vrouwen en hun zoektocht naar vrijheid in de 18e eeuw. Hun moed galmt nog elke dag over de eilanden van Zeeland. De levens van deze vier vrouwen, die zich afspelen in twee verschillende tijdvakken, worden met elkaar verweven tot een portret over moed en vrijheidsstrijd. Een prachtige voorstelling van Theaterproductiehuis Zeeland in coproductie met Likeminds, met livemuziek.

dit is een:

credits

spel Eeke Boonstra regie, tekst en concept Koen Verheijden dramaturgie en begeleiding Liet Lenshoek compositie en livemuziek Sharon Harman liedteksten Anne-Fay Kops foto Koen Broos